Zelf geen wespennest verwijderen

      Geen reacties op Zelf geen wespennest verwijderen

Heb je de laatste tijd behoorlijk wat last van wespen? Dan wekt dit de nodige frustraties op. De beestjes zoemen immers vervelend rond jouw hoofd en kunnen daarnaast ook nog eens pijnlijk steken. Indien er veel wespen opduiken in jouw direct omgeving, zit er mogelijk een nest in de buurt. Dit kun je ontdekken door de beestjes voorzichtig te volgen. Gaan ze ergens een opening in? Grote kans dat daar een nest zit. Om verlost te worden van de wespen, moet je het wespennest verwijderen. Doe dit echter nooit zelf!

Wespen worden agressief
Wanneer je te dicht in de buurt van een wespennest komt, worden de beestjes agressief. In dat geval kunnen ze jou aanvallen. Dit is dan ook de voornaamste reden om zelf geen wespennest te verwijderen. Toch denken sommige Nederlanders dit zelf wel te kunnen. Zij proberen bijvoorbeeld om de wespen op te sluiten in hun nest door de ingang te dichten. Dit heeft echter geen effect. Een wesp vreet zich namelijk makkelijk door het nest heen, waardoor ze er alsnog makkelijk uit kunnen. Sla het nest vooral ook niet kapot met een stok. In dat geval komen de wespen namelijk zeker weten achter jou aan.

Nest vakkundig en zonder pijn verwijderd
Een wespensteek kan behoorlijk pijn doen. Dit is alleen al een goede reden om het nest niet zelf te verwijderen. Daarbij komt dat lang niet iedereen het nest op de juiste manier weghaalt. Veel mensen proberen het nest namelijk te verwijderen wanneer er nog levende wespen aanwezig zijn in het nest. Indien je zo te werk gaat, levert dit je ongetwijfeld een aantal pijnlijke steken op. Laat een wespennest daarom altijd verwijderen door een professionele ongediertebestrijder. Hij zal het nest op vakkundige wijze verwijderen, waardoor je snel verlost bent van de overlast door wespen. Bovendien hoef je zelf niet bang zijn gestoken te worden wanneer je een ongediertebestrijder inschakelt.