Wiet kweken binnen, een kunst?

      Geen reacties op Wiet kweken binnen, een kunst?
wiet kweken

Is het makkelijk om binnen wiet te kweken?

Wiet kweken is geen simpel proces. Er zijn voldoende zaken die jouw aandacht verdienen. Om deze reden is het verstandig om nadat je hebt besloten wiet te kweken eerst kennis te vergaren over de zorg die wietplantjes nodig hebben. Het leggen van de zaadjes in aarde is het makkelijkste uit het gehele proces dat jij zult hoeven doen. De rest vergt wat meer energie en zorg. Maar met goede zorg zullen jouw plantjes goed groeien en daar zul jij de vruchten van plukken…nou ja, de wiettoppen dan.

Kan ik de geur van wietplanten doen verminderen of verdwijnen?

Een wietplant heeft nou eenmaal een specifieke geur. Dat de plant zijn geur afgeeft kan je niet voorkomen. Een wietplant geurt het sterkst tijdens de bloeiperiode. Tijdens het groeiproces is dit ook al te ruiken als je dichtbij de plant staat. Om te voorkomen dat de geur zich verspreidt kan je het beste een koolstoffilter in je kweekkast gebruiken. Een koolstoffilter helpt om de geur te neutraliseren.

wiet kweken in tent

In welke ruimte moet ik mijn planten kweken?

Wietplanten kweek je in een kweekkast. In deze ruimte heb je stroom nodig, maar ook schone lucht. Dit is noodzakelijk voor de goede groei van de planten. Je kweekruimte moet ook donker zijn. Er mag totaal geen licht van buiten naar binnen schijnen. Het volgen van de stappen heeft een positief invloed op de kwaliteit van de planten.

Het kweken van planten op zolder is een mogelijkheid als de warmte gereguleerd kan worden. Een schuine dak maakt wel dat de planten minder ruimte hebben om te groeien. Ook het kweken van planten in de slaapkamer of in de kelder kan een optie zijn, zolang je op de temperaturen kan inspelen om zo de kwaliteit van de planten te behouden.

Lees meer op https://goldseeds.nl/wiet-kweken/