Welke bestrating past het beste bij jou?

      Geen reacties op Welke bestrating past het beste bij jou?

Het is leuk om een tuin te hebben. Maar wil je nou echt dat je tuin geweldig wordt, dan is het wel aangeraden om eens te kijken naar nieuwe bestrating. Vaak is de bestrating van je tuin erg verouderd en past het dus niet meer bij deze tijd. Dan wordt het al snel niet meer mooi gevonden. Niet alleen je tuin kun je bestraten. Je kunt ook je terras, voortuin of oprit bestraten. Het mooiste is natuurlijk als alle bestrating rondom je woning hetzelfde is. Er zijn erg veel verschillende soorten bestrating op de markt. Hierdoor is het ook zo’n lastige keuze en zul je even goed moeten kijken wat bij je past en onderzoek doen wat mogelijk is voor je portemonnee.

Keramische tegels

Keramische tegels voor je tuin of terras maken je tuin of terras echt helemaal af. Het is niet alleen mooie steensoort, het is ook nog eens duurzaam. Keramische tegels gaan ontzettend lang mee en zijn daarom ook zo gewild. Ze zijn hun investering ook echt waard. Keramische tegels worden gemaakt van gebakken klei. De productie van deze tegels is daarom ook niet belastend voor het milieu. De keuze voor alleen keramische tegels is al enorm, omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Het is daarom lastig om een goede keuze te maken. Kijk vooral naar welke kleur bij je tuin past of vraag advies over de grootte en kleur aan een specialist. Keramische tegels zorgen voor een moderne uitstraling.

Betontegels

Betontegels zijn tegels die vaak worden gebruikt voor een tuin. Het zijn tegels die je kunt gebruiken voor zowel je tuin, terras als oprit. Ook betontegels zijn er in veel verschillende soorten alleen al. Denk aan verschillende groottes, kleuren en diktes. Het voordeel van betontegels is dat er een groot aanbod is en er altijd wel iets tussen zit wat bij je tuin past. Het nadeel is daarentegen dat betontegels snel verkleuren en dat er zich mos gaat hechten aan de tegels. Dit ziet er minder mooi uit. Echter zijn bepaalde middeltjes om dit gemakkelijk weer te verwijderen.

Kunststof

Je hoort het niet vaak, maar naast stenen tegels zijn er ook tegels verkrijgbaar die gemaakt zijn van kunststof. Naast kunstof kun je ook kiezen voor hout of rubber. Deze varianten van tegels komt niet vaak voor, maar kunnen zeer mooi staan.