Wel of geen stapelbed kopen?

Hoogslaper

Een stapelbed voor je kind kan ontzettend leuk zijn en hiermee maak je beter gebruik van de ruimte in de kamer. Echter kan een stapelbed ook gevaarlijk zijn. Is het nu wel of niet slim om een stapelbed te kopen? In dit artikel leggen we je hier meer over uit.

Furnitura

Stapelbed vs. hoogslaper

Als je een stapelbed gaat kopen, kun je natuurlijk kiezen voor het normale stapelbed met twee bedden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een ander soort stapelbed: de hoogslaper. In een stapelbed met twee bedden kunnen twee kinderen slapen. Je kunt zo broertjes en zusjes bij elkaar op de kamer laten slapen, waardoor je een kamer minder nodig hebt. Een andere optie is om het tweede bed als logeerbed te gebruiken, zodat je kind af en toe een vriendje / vriendinnetje of nichtje / neefje kan uitnodigen om te blijven slapen.

Een hoogslaper heeft slechts één bed, maar hieronder houd je veel ruimte vrij. Je kunt een hoogslaper dus goed gebruiken om beter gebruik te maken van de ruimte in de kamer. Aangezien het bed hoger is gelegen, kun je hieronder een studeerplekje maken met een bureau en een computer. Of je kunt deze ruimte gebruiken als opbergruimte.

Hoogslaper

Voor- en nadelen

Een stapelbed of een hoogslaper geeft je extra ruimte en kinderen vinden het ook vaak leuk om in een stapelbed of hoogslaper te slapen. Aan de andere kant kan het wel gevaarlijk zijn. Zo zou kind ‘s nachts uit hoogste bed kunnen vallen of van het trappetje kunnen vallen als hij of zij naar het toilet moet. Kies daarom altijd voor een stapelbed met een zijkant aan het bed en een stevig trappetje. Laat de allerjongsten ook niet in een stapelbed slapen.