Wat moet je niet vergeten als je gaat verhuizen?

Vaak worden juist de belangrijke dingen vergeten en de meest onzinnige dingen onthoudt men zoals diverse gesprekken of gebeurtenissen die geweest zijn, daarom is het geheugen een grappigs iets. Je geheugen kan namelijk wel dingen onthouden die neutraal zijn, maar waar stress of emotie bij komt kijken slaat het geheugen op slot en heeft moeite met dingen te onthouden. Een verhuizing staat bekend als de meest stressvolle gebeurtenissen die men kan ervaren, het is dan ook niet zo gek dat er veel dingen worden vergeten. Het kan zelfs zo erg zijn dat je wel duidelijk weet wat allemaal mee moet worden verhuisd maar vergeten bent om de verhuisdozen kopen bij verhuisboxen. Het is in alle chaos en hectiek van de verhuizing heel makkelijk om dingen te vergeten, soms kleine dingen, maar soms kan je ook belangrijke dingen vergeten. 

Drie tips zodat de verhuizing goed verloopt

Er zijn een paar dingen die snel worden vergeten tijdens een verhuizing, hou rekening met onderstaande punten en je zal minder snel dingen vergeten:

  • Maak een verhuischecklist, schrijf alles op wat je echt niet moet vergeten en doe dat op een rustig moment voor alle hectiek van de verhuizing
  • Spreek van te voren een budget af en wijk daar niet van af, zodat je een duidelijk overzicht hebt over je uitgaven wat betreft de verhuizing
  • Maak een verhuisplanning, wanneer je wat wil doen en af hebben, zodat je gelijk vanaf het begin weet waar je aan toe bent en hoe lang het allemaal duurt. Hou wel rekening met eventuele uitloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *