Wat kost het om een makelaar in te huren?

      Geen reacties op Wat kost het om een makelaar in te huren?

Het verkopen van je huis is iets waar we in Nederland gelukkig genoeg hulp bij krijgen. Niet alleen helpt een makelaar een koper te vinden, ook helpt hij met alle randzaken die hierbij komen kijken. Maar wat kost een makelaar nou precies? Ten eerste is het goed om te weten dat er veel verschillen zitten in de kosten van een makelaar. Er zijn ontzettend veel verschillende makelaars die ook allemaal weer andere tarieven hanteren. Aangezien er bizar veel aanbod is wat betreft makelaars is het vaak lastig om een goede keuze te maken. Sommige makelaars zijn misschien duurder dan de andere, maar zorgen er wel weer voor dat jij het maximale rendement uit de verkoop van je huis haalt. Anderzijds kan een makelaar weinig kosten vragen maar jou misschien niet goed bijstaan in het gehele proces. Sta jij op het punt om jouw huis te verkopen, ben je benieuwd wat het kost om een makelaar in te schakelen, lees dan vooral snel verder. We zullen eerst verder toelichten wat een makelaar voor jou doet, wat de verschillen zijn tussen makelaar om ten slotte te eindigen met hoe je een makelaar kan inschakelen.

Alles weten over wat het kost om een makelaar in te huren

Grof gezegd zijn er twee verschillende type makelaars: een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar. Een aankoopmakelaar is iemand die jou helpt bij het uitzoeken van een nieuwe woning. Hij laat je impressies zien van potentiële huizen en vertelt jou alle ins en outs van het kopen van een huis. Het is bij dit type makelaar belangrijk dat hij rekening houdt met jouw specifieke wensen. Maar wat kost een makelaar nu als het gaat om aankoop? Hier is niet een eenduidig antwoord op te geven en kan enorm variëren. In de meeste gevallen vraagt een makelaar een vast percentage van de aankoop van jouw huis. Er is dus niet een vast bedrag aan te wijzen wat het nou kost om een makelaar in te schakelen. Een verkoopmakelaar is het andere type makelaar. Deze helpt jou, zoals de naam al doet vermoeden, met het verkopen van jouw huis. Wat het kost om zo’n makelaar in te schakelen heeft ook weer te maken met een vergoeding op basis van commissie. Laten we nog even kort voor je opsommen wat de voordelen zijn van het inhuren van een makelaar:

  • Een makelaar heeft meer ervaring en kennis in het onderhandelen
  • Een makelaar blijft ten alle tijden zakelijk en heeft geen emotionele betrokkenheid bij het proces
  • Een makelaar zorgt voor alle juridische zaken die komen kijken bij het kopen en verkopen van een huis

Meer info?

Het verkopen van je huis is niet een eenvoudig iets. Veel mensen onderschatten dit en het is dan ook belangrijk dat jij een goede makelaar inschakelt die het beste er voor jou uit haalt. Maar wat kost een makelaar nou precies? Dit is iets wat mensen vaak niet duidelijk voor zich hebben en is iets waar in de regel veel tijd in gaat zitten. Een makelaar zorgt ervoor dat jouw huis voor de juiste prijs wordt verkocht, maar regelt daarnaast ook veel andere dingen. Lees meer op makelaarkosten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *