Wat is kruipruimte isolatie?

      Geen reacties op Wat is kruipruimte isolatie?

Tegenwoordig is iedereen wel bekend met vormen van dak- en spouwmuurisolatie. Maar nog niet iedereen lijkt bekend te zijn met kruipruimte isolatie. Deze vorm van woningisolatie is echter zeer effectief in woningen waar men last heeft van vochtproblemen. In deze blog wordt kruipruimte isolatie verder uitgelicht. En wie weet gaat u uw huis wel isoleren met kruipruimte isolatie. 

Hoe werkt kruipruimte isolatie? 

Wanneer u thuis regelmatig last heeft van een koude en vochtige vloer, dan kan kruipruimte isolatie helpen. Bij kruipruimte isolatie wordt de kruipruimte gevuld met een dikke isolatielaag of wordt de bovenkant van de kruipruimte bespoten met isolatiemateriaal . Deze isolatielaag voorkomt dat kou en vocht optrekt en de vloer van uw woning bereikt én dat warmte uw woning via naden én kieren verlaat. 

Voordat men daadwerkelijk begint met het plaatsen van de isolatie komt een adviseur in de meeste gevallen eerst langs voor een kruipruimte onderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken of de kruipruimte geschikt is voor het plaatsen van isolatiemateriaal. Zo dient de kruipruimte minimaal 40 centimeter hoog te zijn. Ook zal het vochtgehalte gemeten worden. Op basis van deze punten zal men een afweging maken met betrekking tot de vorm van de kruipruimte isolatie. Zo zijn er verschillende materialen die men kan gebruiken. 

Welke vormen van kruipruimte isolatie zijn er? 

Er zijn twee vormen die men het vaakst gebruikt bij het plaatsen van isolatiemateriaal in de kruipruimte. De eerste vorm kwam zojuist al naar voren, hierbij wordt de bodem van de kruipruimte gevuld met een dikke isolatielaag. Dit wordt ook wel bodemisolatie genoemd. Deze isolatielaag bestaan uit tienduizenden kleine parels, ook wel EPS parels genoemd. Dit is een van de eenvoudigste vormen van isolatie sinds het vullen van een kruipruimte met parels weinig tijd vergt. 

Een andere vorm van kruipruimte isolatie is lcynene, dit lijkt qua structuur op PUR. Het schuim wordt in vloeibare vorm aangebracht en hardt binnen enkele seconden uit. Het voordeel hiervan is dat alle naden én kieren gedicht worden. Net als bodemisolatie kan lcynene binnen één dag geplaatst worden.