Wat is een goede kwaliteit loungeset?

Tegenwoordig verkopen onervaren retailers tuinmeubilair met minimale informatie over het product. Zelfs sommige supermarkten en bouwmarkten verkopen nu tuinmeubilair. Mensen met weinig kennis van de product- of tuinmeubelindustrie vertellen je dat hun product “jarenlang meegaat”. Maar is dat ook zo? We bekijken verschillende materialen van loungsets in dit artikel.

Rieten (geweven) loungeset

Rieten meubels zijn licht van gewicht en relatief duurzaam. Deze lichtgewicht monturen zijn geweven van natuurlijke materialen en PVC en zijn ook gemakkelijk te verplaatsen. Geweven frames bieden de uitstraling en warmte van natuurlijk vlechtwerk en de duurzaamheid van een aluminium meubel.

Roestvrij staal

Roestvrij staal is ideaal voor buiten en heeft zijn weg gevonden naar tuinmeubilair met verbluffende resultaten. Met zijn weerstand tegen corrosie en oxidatie is het een uitstekende keuze. Roestvrijstalen loungeset heeft een gemiddelde levensduur van zo’n 20 + jaar. Het is dus tevens een zeer duurzame investering.

materialen van loungesets

Smeedijzer

Smeedijzer is een van de meest duurzame en langstlevende soorten tuinmeubilair die er zijn en gaat tientallen jaren mee. Echt een investering die zijn waarde houdt, smeedijzeren meubelen zijn ook wel weer het zwaarste frame. De verwachte levensduur 25+ jaar. Erg indrukwekkend.

Aluminium loungeset materialen

Aluminium is het meest voorkomende framemateriaal voor tuinmeubilair. Aluminium is een lichtgewicht en duurzaam metaal. Perfect voor buitenmeubelen en vanwege de overvloed aan aluminium het goedkoopste type meubelframe om te maken. Er zijn enkele hoofdtypen aluminium tuinmeubelframes om te overwegen, gegoten en gesmeed aluminium.

Aluminium

Aluminium loungeset materialen bieden een vergelijkbare duurzaamheid als gegoten en gesmeed aluminium, maar meestal met een aantrekkelijkere prijs. De verwachte leeftijd van dit materiaal is altijd zo’n 20+ jaar.

Gegoten aluminium

Dit framemateriaal is zwaarder en meer designgericht dan aluminium. Het enige verschil is dat het gesmolten aluminium in een gietvorm wordt gegoten, waardoor ingewikkelde ontwerpen en vormen mogelijk zijn die anders niet mogelijk zouden zijn. Standaard aluminium tuinmeubilair is meestal hol, in tegenstelling tot gegoten aluminium dat iets zwaarder maar dichter en duurzamer is. De verwachte levensduur van dit type aluminium is zo’n 15+ jaar.

Gesmeed aluminium

Dit type aluminium wordt gebogen en in een vorm gemanipuleerd en keer op keer versterkt. Gesmeed aluminium biedt vergelijkbare ontwerpkenmerken als de smeedijzeren tegenhanger. Dit zou een geweldige optie zijn als je de ijzeren look wilt, maar in een kustgebied wilt wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *