Waarom een serre nemen?

      Geen reacties op Waarom een serre nemen?

Stel, je wilt de ruimte in je woning wat vergroten, maar wel op een mooie manier. Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard uitbouw, je tuin inkorten of een serre plaatsen. Een serre is een populaire manier om de ruimte in je huis te vergroten, waarbij nog veel meer voordelen komen kijken. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan gauw verder!

Extra licht

Heb je een nogal donkere woning of houd je gewoon van veel licht? Dan is een serre echt wat voor jou. Doordat je de muren er uit haalt, krijg je veel meer licht. Vaak kiezen mensen voor een serre van vrijwel volledig glas, waardoor de lichtinval in jouw woning ineens veel groter wordt. Hierdoor hoef je minder snel het licht aan te zetten – dit scheelt ook nog eens kosten.

Warmte

Doordat de zon door de serre heen schijnt, wordt het extra warm in je huis. Dit is voornamelijk fijn in het voor- en najaar. De warmte wordt dan langer vastgehouden en daarnaast kun je ook nog eens genieten van het ochtend- of middagzonnetje achter de serre. ‘s Zomers is het echter een ander verhaal, aangezien het dan veel warmer is. Hierdoor wordt het ook heter binnen. Je kunt dan blinds plaatsen om de warmte tegen te houden.

Meer waarde

Een serre kan een flinke investering zijn. Echter, dit zal zich terugbetalen bij een eventuele verkoop van de woning. Je huis wordt flink meer waard en huizenzoekers letten ook op zaken als deze. Zij zullen dan ook bereid zijn om meer te betalen. Een serre plaatsen kost wat, maar in vergelijking met wat het jou uiteindelijk weer oplevert, valt het relatief mee.

Extra comfort

Naast ruimte, warmte, licht en natuurlijk de waardevermeerdering, biedt een serre ook vooral simpelweg comfort. Zo ben je minder afhankelijk van het weer en kun je altijd genieten van het buitenzijn, terwijl je niet per sé in de tuin hoeft te zitten. Is het wel zonnig, maar staat er net een te fris windje om buiten te zitten? Neem dan gewoon lekker plaatsen achter de serre en geniet van het zonnetje. Maar ook ‘s winters kun je genieten en kijken naar de vallende sneeuw. Ben je enthousiast geworden? Kijk dan eens op www.metalura.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *