Waarom een hedera kopen?

      Geen reacties op Waarom een hedera kopen?

De hedera is een plant die in de volksmond klimop genoemd wordt. Deze plant kan omhoog klimmen tegen bomen, muren en schuttingen. Om deze reden is de hedera vooral populair om als haag te gebruiken. Een hedera kopen is een uitstekend idee als u een groene tuinafscheiding wilt. In dit geval kunt u een kant en klare hedera schutting bestellen, maar ook een losse hedera kopen behoort tot de mogelijkheden. Of een hedera kopen in uw geval verstandig is, en welke hedera het best bij u past, is een kwestie van smaak. 

Wanneer is een hedera kopen verstandig?

Heeft u graag een tuin met zoveel mogelijk groen? Of vindt u de standaard houten schuttingen maar niets? In deze gevallen kan het een goed idee zijn om een hedera te bestellen. Omdat deze plant binnen een relatief korte tijd de hele schutting zal bedekken, krijgt u een mooie en groene schutting. Omdat de plant zo dichtbegroeid is, heeft u bovendien veel privacy. De hedera kunt u gebruiken om een duidelijke tuinafscheiding te creëren, zonder dat de groene uitstraling van uw tuin verloren gaat.

Kiest u een hedera of een complete hedera schutting?

Heeft u besloten dat u inderdaad een hedera wilt kopen? Dan is het belangrijk dat u voor zichzelf bedenkt of u een complete schutting wilt, of dat u de hedera los bestelt. In dat laatste geval kunt u de hedera bijvoorbeeld ook een bestaande tuinafscheiding laten begroeien. Wél duurt het een langere tijd voordat de tuinafscheiding volledig bedekt is. Wanneer u een kant en klare hedera schutting bestelt, heeft u gelijk een mooie tuinafscheiding die u voldoende privacy biedt. Kiest u voor een jonge hedera kopen? Dan is het wél erg leuk om te zien hoe de plant zich ontwikkelt. Vooral als u veel van planten houdt, is dit een uitstekende keuze. Beide keuzes hebben dus zo hun voordelen. Welke keuze in uw geval het meest geschikt is, is vooral een kwestie van smaak.

Verschillende soorten hedera

Er zijn verschillende soorten hedera om uit te kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor de Hedera algeriensis kiezen. Voordeel van deze hedera is dat hij erg winterhard is, en dus ook ‘s winters mooi blijft. De bladeren van deze plant zijn groen met witte vlekken. De hedera die het meest voorkomt is de hedera helix. Een andere soort is weer de hedera hibernica. Deze soort komt sterk overeen met de hedera helix, maar heeft grotere bladeren. Ook deze soort is winterhard en deze hedera is zeer geschikt als bodembedekker.

Een hedera kopen bij de juiste aanbieder

Wilt u een hedera kopen? Dan is het belangrijk dat u voor de juiste aanbieder kiest. Niet alleen heeft u zodoende meer zekerheid dat de planten gezond zijn, maar ook kunt u in dit geval zeker zijn van goed advies. Een hedera hoeft niet duur te zijn in aanschaf. Wél zit er vanzelfsprekend een behoorlijk groot verschil tussen een complete schutting met volgroeide hedera, en een losse hedera. Weet u niet welk soort hedera in uw geval het meest geschikt is? Laat u in dit geval informeren door een specialist.

Hedera planten kopen rechtstreeks van de kwekerij? Kijk dan op www.hederaschutting.nl voor meer informatie.