Verschillende soorten tuinverlichting

Ook in de tuin is verlichting ontzettend belangrijk. Het creëert sfeer en zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien. Hierdoor kun je inbraken voorkomen en bovendien zit daardoor bij mooi weer langer in de tuin, doordat je alles nog goed kunt zien. Je keramische terrastegels van 123sierbestrating.nl komen zo extra mooi uit! Heb je nog geen goede verlichting, maar zou je dat wel graag willen? En weet je niet zo goed welke voor jouw tuin het meest geschikt is? Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten tuinverlichting.

Grondspots in de tuin

Heb je een wat grotere tuin, dan zijn grondspots vaak geschikt. Ze geven namelijk veel licht af. Op een balkon of in een kleinere tuin is zoiets dan ook minder ideaal. Je kunt de spots tactisch plaatsen, waardoor ze bepaalde plekken in je tuin accentueren, zoals een boom of een bloembak. Je kunt het beste voor LED grondspots gaan; deze zijn erg duurzaam.

Wandlampen

Ook wandlampen zijn een optie als het aankomt op het kiezen van verlichting voor in je tuin. Je hangt ze op aan de muur of schutting, of bijvoorbeeld aan de wand van je tuinkamer. Ze zorgen voor meer sfeer in je tuin. 

Een staande lamp

Een staande lamp is een voor de hand liggende keuze. Je plaatst ze op allerlei verschillende plekken in de tuin en kunt ze bovendien ook nog eens gemakkelijk verplaatsen als je van gedachten veranderd bent. Plaats een staande lamp bijvoorbeeld aan de rand van het terras, om meer sfeer te creëren. Ook wordt het op die manier een stuk makkelijker om ‘s avonds een boek te lezen in de tuin, doordat je alles goed kunt zien. 

Er bestaan daarnaast ook staande lampen met bewegingssensor. Deze lampen springen aan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Handig om inbraken mee te voorkomen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *