Uitbouw, een bijpassende vloer

Vele Nederlanders kunnen uren genieten van het buitenleven en daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een uitbouw te nemen die doorloopt in de tuin. Dit zorgt voor een dunne scheidslijn tussen binnen en buiten. Nu wil je natuurlijk een uitbouw die qua look and feel helemaal match met je tuin. Maar welke vloer past daar nou het beste bij? Welke vloer geeft die echte look and feel van outdoor living? In dit artikel lees je daar meer over.

Kies een natuurlijk product

Als je een natuurlijk product kiest, zorgt het ervoor dat je automatisch meer sfeer voelt. Hout is een natuurlijk product wat zowel past bij de meeste tuinen en mooi is, binnen, tijdens de koudere dagen. Een massief houten vloer zou daarom een goede keuze zijn voor in je uitbouw. Het enige minpunt is wel dat je deze vloer vaker moet behandelen, omdat deze met meerdere klimaten te maken krijgt, dan als je het in je woonkamer zou leggen. Het voordeel van hout is dat het gaat leven en juist door de temperatuurverschillen steeds mooier zal worden.

PVC

PVC is ook een mooi alternatief, als je minder onderhoud wilt hebben. PVC is namelijk een wat nieuwere type vloer die gemaakt is van kunstof en daarom veel kan hebben. Het is namelijk makkelijk af te nemen en vlek proof. Voor in een uitbouw is dat natuurlijk ideaal, al helemaal als de kans bestaat dat het naar binnen regent. Het enige nadeel van PVC is wel (als je het niet laat lijmen) dat je kans hebt dat het materiaal gaat ‘werken’ door de warmte en kou verschillen. Hierdoor kunnen er spleten ontstaan bij de verbindingsstukken. Als je de PVC vloer laat lijmen is dit probleem opgelost, dus het is gelukkig geen wereldprobleem. Daarnaast kun je uit veel verschillende motieven en kleuren kiezen. Je kunt onder andere kiezen voor een houtlook. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken voor een PVC vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *