Tuintrends van dit jaar

      Geen reacties op Tuintrends van dit jaar

Ieder jaar zijn er weer nieuwe tuintrends. De nieuwbouwhuizen worden steeds dichter op elkaar gebouwd en daardoor zijn we steeds meer ‘stadstuinen’. Heb jij net een huis gekocht en wil jij de tuin aanpakken? Of ben jij toe aan een redesign van jouw tuin? Dan is het van belang dat je je eigen kwaliteiten kent. Heb jij groene vingers en kan jij wel een tuin ontwerpen en aanleggen? Doe dit dan vooral zelf. Dit bespaart je natuurlijk een hoop geld. Beschik je niet over groene vingers? Schakel dan een hovenier in! Woon jij in de regio Zwolle? Bekijk dan eens de recente projecten van Hoveniersbedrijf van Wendel. We hebben in ieder geval een aantal tuintrends voor jou op een rijtje gezet.

Gezelligheid boven alles

Jouw tuin moet worden ingericht om lekker te kunnen genieten met vrienden, familie en je gezin! Daarom is het belangrijk om een heerlijke zithoek te creëren. Een overkapping is dan natuurlijk geen overbodige luxe. Daarnaast is de zithoek zeer gemakkelijk te decoreren. Denk hierbij aan sfeerverlichting, planten en misschien zelfs een buitenkeuken. Niet geheel onbelangrijk is een mooie tafel met stoelen. Zie jij jezelf al op een zwoele zomeravond buiten zitten? Barbeque, drankje?

Milieubewust

Waar vroeger tuinen écht groen waren, zien we steeds meer tuinen voorzien worden van stenen en tegels. Wel heerst er een nieuwe trend. En misschien is dit ook wel een must. Met de hevige hoosbuien is het van belang dat het water kan wegvloeien. Dus wordt jij gelukkig van een tuin vol met groen? Vervang stenen door gras en planten. Dit maakt je tuin al direct een stuk groener. Ben je daarnaast ook nog eens gek op dieren en insecten? Plaats dan verschillende planten en laat moeder natuur haar gang gaan! Moestuin Zelfvoorzienend. Misschien wel de trend voor de aankomende jaren. Bereid je straks jouw overheerlijke salade met groenten en fruit uit eigen tuin? Voor een moestuin hoef je ook niet persé een hele grote tuin te hebben. Richt in je tuin een hoekje in waarin jij je eigen groenten gaat verbouwen. Woon je 3 hoog? Kies dan voor een verticale oplossing.

Hulp bij het ontwerpen of aanleggen

Wil jij hulp bij het ontwerpen of aanleggen van jouw tuin? Schakel dan een hovenier in! Ben jij woonachtig in de regio Genemuiden, Zwolle of Dronten? Dan is Hoveniersbedrijf van Wendel dé specialist. Met jarenlange ervaring in het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van tuinen weten zij precies wat er speelt.