Trips bestrijden doe je zo milieuvriendelijk mogelijk

Stel je voor, je hebt het eindelijk voor elkaar: je druivenranken bezwijken bijkans onder het gewicht van de druiven en je aardbeien, komkommers, uien, prei, aubergines en paprika's doen het schitterend. Totdat de bladen beginnen af te vallen en je kleine beestjes ontdekt aan de onderkant van de bladen. Dikke paniek natuurlijk, want hoe kom je hier nu weer op een nette manier vanaf? Allereerst is het vooral van belang dat je de dader weet te identificeren. In bijna alle gevallen zal het gaan om trips. Trips bestrijden kan op verschillende manieren. De ene manier om trips te bestrijden is echter beter dan de andere. Uit eerbied voor het milieu wil je natuurlijk trips bestrijden op een zo milieuvriendelijke manier. Zonder gif en zonder de bodem te vervuilen. Je wilt ook de groenten en het fruit nog kunnen eten na behandeling. De enige oplossing? Aaltjes tegen trips inzetten!

Trips bestrijden op een manier die goed is voor mens en milieu

Vroeger werd trips ook wel bestreden maar dan op een zeer milieuonvriendelijke manier. De mensen van toen wilden ook van die nare beestjes af. Zij gebruikten van alles van pure spiritus tot bleekwater om de trips te verjagen. Of dat nu bevordelijk was voor de groenten en het fruit kun je je afvragen. Aaltjes inzetten tegen trips werkt misschien niet heel snel, maar het werkt wel. De groenten en het fruit zullen niet worden aangetast en zullen gewoon eetbaar blijven.

Bestrijdt trips door de bodem of de bladeren te behandelen

Of je nu binnen of buiten last hebt van trips, je zult er een oplossing voor moeten vinden. Door online aaltjes te bestellen in de juiste hoeveelheden ben je al een goed eind onderweg. De aaltjes moet je even oplossen in water en volgens de richtlijnen in de handleiding verwerken op de bladen of juist in de grond rond de plant. Laat je goed informeren over hoe je dit het best kunt aanpakken.

Ook andere beestjes kunnen je helpen

Heb je bijvoorbeeld last van bladluis in je kas? Bestel dan lieveheersbeestjes. Je kunt zelfs een kweekset lieveheersbeestjes bestellen en zo, bijvoorbeeld samen met je kinderen, zelf lieveheersbeestjes kweken. Dat is erg leuk om te doen en nog educatief ook. En wat denk je van een eigen hommelkast in de tuin? Je kunt een hommelkast bestellen om de bloemen in je tuin zelf te laten bestuiven. Deze kasten worden ook wel ingezet in kassen om zo de bestuiving door de experts te laten plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *