Tips voor leuke planten in je tuin

      Geen reacties op Tips voor leuke planten in je tuin

Veel mensen zien het hebben van een tuin als een luxe. Je kunt in de zomer heerlijk in het zonnetje zitten en je kunt lekker tuinieren. Tuinieren is voor sommige mensen een hobby en dan is het natuurlijk van belang dat je een tuin hebt. Er zijn zo veel verschillende soorten planten waar je voor kan kiezen. Iedereen heeft daar een eigen persoonlijke smaak in, maar soms is het wel even lastig met kiezen met alle mogelijkheden die er zijn. Daarom geven wij wat voorbeelden waar je voor kan kiezen en die wellicht heel goed passen in jouw tuin!

Hedera

Misschien klinkt de naam hedera niet bekend in je horen, maar de andere naam ken je wel: klimop. Klimop is een vorm van een klimplant die een robuuste uitstraling heeft. Over klimop hoor je veel verschillende meningen. De een houdt ervan terwijl de ander het verschrikkelijk vindt en vergelijkt met onkruid. Klimop kan een hele natuurlijke look hebben, maar kan ook snel onverzorgd eruitzien. De enige oplossing daarvoor is de plant de beste verzorging geven. Deze plant is dus ideaal voor de tuinier liefhebbers omdat je er altijd wel werk aan hebt. Een ander groot voordeel van klimop is dat het vaak gebruikt wordt om er een soort schutting mee te creëren. Als je een open tuin hebt, is het soms lastig om te zorgen voor privacy. Sommige mensen kiezen dan voor een hek, maar dit staat niet altijd even mooi. Een andere goede oplossing daarvoor is dus klimop. Ook in de zomer met de volle zon kan je hierdoor schaduwplekjes krijgen waardoor je zelf kunt kiezen of je in de zon of de schaduw ligt. Genoeg voordelen dus!

Passiflora

Passiflora is ook een klimplant en wordt ook wel eens de Passiebloem genoemd. Dit komt door de tropische felle kleuren. Deze plant zal altijd opvallen in je tuin en zal ook echt een eye catcher zijn. Deze plant plaats je in de zon en zal tussen Juni en Oktober het beste bloeien. Het voordeel is dat je er niet erg druk mee bezig bent want verzorging is niet een hele grote prioriteit. De passiflora doet eigenlijk zelf al het werk.

Hortensia

Eindelijk een plant met een bekende naam, de Hortensia! De hortensia staat bekend om de kleurrijke kleuren. Wit, roze, blauw, rood, ga zo maar door. De keuze is reuze dus zal ook bij iedere tuin goed passen! Veel mensen hebben meerdere hortensia’s in hun tuin omdat het zo’n fijne plant is. Het geeft een kleurrijke en tropische tint aan jouw tuin en dat geeft altijd een vrolijke en fijne sfeer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *