Tips om het industriële interieur in huis te halen

Meer tips om met succes een industriële stijl look voor jouw huis te krijgen en met gemak te bereiken, zoals gedeeld door onze interieur experts bij Stalen deur:

  • Begin met een neutraal kleurenpalet – een van de dingen die je zult merken over industriële stijl woningen is dat gedurfde tinten worden opgeslagen voor kleine details, terwijl het grootste deel van de ruimtes neutrale tinten uitstralen. De stijl is voornamelijk gebaseerd op combinaties van neutrale kleuren om een strakke en minimalistische harmonieuze look te creëren. Voor een industriële stijl badkamer zorgen  blootgestelde baksteen in combinatie met witte tegels voor een essentiële basis als deze daarna afgewerkt wordt met zwart metaal ingelijst glas, zoals stalen deuren is de look compleet. 
  • Kies voor een open plan – industriële stijl woningen zijn meestal ruim en werken goed met een open plan ontwerp. Om te voorkomen dat de ruimte er overweldigend groot en moeilijk te versieren is, is strategisch regelen dat industriële stijl meubels in groeperingen de ruimte op breken een must.
  • Combineer hout en metaal – een no-brainer van het inrichten met een industriële look is om oude en nieuwe materialen te mengen. De beste manier om dit contrast te bereiken is door het combineren van verschillende soorten metaal en hout in het algehele ontwerp. 
  • Zorg ervoor dat verlichting on-thema is- de meeste industriële stijl verlichting is gemaakt van metaal en bestaat vaak uit een combinatie van hangers en lampen. Bij het gebruik van hangers, moeten ze een lage opknoping hebben met brede tinten. Multi-directionele vloerlampen kunnen ook goed zijn in een industriële stijl woonkamer net als – natuurlijk, teruggewonnen verlichting.
  • Highlight: blootgestelde pijpen – een van de handtekening elementen van een industriële stijl woonkamer is de aanwezigheid van functies waar de meeste mensen de neiging hebben om deze te verbergen, zoals leidingen en kabels. Deze look is meestal gebruikelijk in hergebruikte magazijn appartementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *