Taxus baccata: de voor- en nadelen

      Geen reacties op Taxus baccata: de voor- en nadelen

Elke haagplant heeft zijn eigen aspecten. Welke haagplant geschikt is voor jouw tuin, hangt van de tuin zelf af en natuurlijk van de plant. Daarnaast is het belangrijk wat jij precies verwacht van een haagplant. De taxus baccata is een van de populairste haagplanten en dat heeft meerdere redenen.

Taxus

Groen en onderhoudsarm

Een groot voordeel van de taxus is dat je er bijna geen omkijken naar hebt. Een paar keer snoeien per jaar is voldoende, misschien zelfs minder. Voor iedereen die geen groene vingers heeft of gewoon weinig tijd, is de taxus baccata dus ideaal. Daarnaast is de plant het hele jaar door groen. Niets is vervelend om een haagplant te plaatsen en er in de winter achter komen dat hij al z’n bladeren verliest. De taxus is het hele jaar door groen en je zit dus nooit open en blootgesteld aan alle pottenkijkers van de straat. 


Geschikt voor vogels

Vogels hebben plekken nodig om een nest te maken. Ze moeten bovendien eten. De taxus baccata helpt de natuur een handje op allebei die fronten. Vogels vinden het namelijk een hele fijne plant om hun nest in te bouwen. In het voorjaar eten ze de vruchten van de boom. Zo kun jij een bijdrage leveren aan het behoud van natuur. 

Baccata

Nadelen

Natuurlijk heeft de taxus baccata ook nadelen. Hij overleeft goed in allerlei soorten grond, maar is je grond te drassig dan kan de taxus overlijden. Hij zal in ieder geval niet goed tot z’n recht komen. Daarnaast is de taxus niet de snelst groeiende haagplant die je kunt kopen.