Stranddag

      Geen reacties op Stranddag

De zomer is al even van start en we hebben er al heel wat warme en zonnige dagen op zitten. We hopen natuurlijk allemaal dat er nog veel meer zullen komen. Hopelijk heb je al van wat mooie warme dagen mogen genieten in Nederland of misschien wel in het buitenland. Voor velen zijn de warme tempetaturen alleen maar fijn maar voor sommige van ons is dit wat lastiger. Mensen die problemen hebben met ademhalen of mensen die snel moe zijn kunnen dit als iets vervelends ervaren. Voor hun is het van groot belang dat ze de verkoeling op zoeken. We hebben deze zomer in Nederland al een grote hittegolf gehad natuurlijk maar wie weet komt er wel nog 1… Je weet het tegenwoordig maar nooit.  

Een dagje naar het strand

Als je niet naar school of werk hoeft dan kan je het beste het strand bezoeken op een warme zomerdag. Aan de kust is het altijd een paar graden koeler dan in het binnenland en je hebt natuurlijk de zee waar je een lekkere duik in kunt nemen. Maar wat kan je nou allemaal meenemen op zo’n warme dag. Als eerste is eten en drinken erg belangrijk. Neem een grote koelbox mee en stop die lekker vol met drinken (vooral heel veel water) en lekker wat eten. Ook is zonnebrand erg belangrijk. En vergeet je niet weer opnieuw in te smeren nadat je hebt gezwommen! Ook bescherming voor je ogen en voor je hoofd valt niet te ontbreken. Een zonnebril is niet te missen. Ook kan je een pet of een hoed meenemen voor als het je even te warm wordt aan je hoofd. En natuurlijk niet te vergeten, een goed boek om te lezen. Als je graag in de schaduw zit op het strand kan je ervoor kiezen om een parasol mee te nemen of te huren op het strand. Veel mensen nemen een groot badlaken mee maar het is ook lekker om op een strandstoel te kunnen zitten. Deze zijn vaak makkelijk in te klappen en niet zo zwaar zodat het makkelijk te tillen is.

Verkoeling voor thuis

Als je niet naar het strand kunt om verkoeling te zoeken kan je thuis ook wat doen aan de hitte. Een ventilator is hier een voorbeeld van. Als je geen zin hebt in een grote herrie makende airco in je kamer dan is een ventilator een goede oplossing. Ook zijn er tegenwoordig speciale koelvesten verkrijgbaar. Dit zijn een soort van hesjes waar je dan eigen koelelementen in kan steken zodat je op die manier je lichaam kan laten afkoelen. Ook al denk je er misschien niet zo vaak aan maar ook als je thuis bent is het erg belangrijk om goed en veel te drinken!