Je vijver of kelder leegpompen

      Geen reacties op Je vijver of kelder leegpompen

Een waterpomp wordt over het algemeen gebruikt om bijvoorbeeld een vijver of kelder leeg te pompen die onder water staat. Een schoonwaterpomp kan ook gebruikt worden om je gazon of tuin te besproeien in de zomer, de pomp is alleen geschikt voor het gebruik met schoon water. Een vuilwaterpomp de naam zegt het al kan ook gebruikt worden om vuil water weg te pompen.In de regel worden deze pompen gebruikt om regentonnen, kelders en zwembaden leeg te pompen.

waterpomp

Vermogen van de pomp

Bij de aanschaf van een pomp moet je wel goed weten wat het vermogen is, als je een grote vijver leeg moet pompen en het vermogen is niet veel ben je veel te lang bezig. Is de pomp lekker handzaam zodat je deze snel op de plaats hebt waar je snel water weg moet pompen? De wat luxere pompen hebben ook voetjes aan de onderkant wat er voor zorgt dat het apparaat minder trilt, en daardoor dus minder geluid maakt tijdens het pompen. Zeker als je een pomp voor binnengebruik zoekt is dit geen overbodige luxe.

waterpomp

Vuil water pompen met een schoonwaterpomp

Wil je met een schoonwaterpomp toch water oppompen wat vuil bevat dan kun je er niet onderuit om een filter ertussen te zetten om het vuil tegen te houden. Zou je dit niet doen dan komt het vuil terecht in de pomp wat ernstige schade toe kan brengen. Een droogloopbeveiliging is ook nodig als je bijvoorbeeld een vijver leeg pompt. Wordt het niveau van het water te laag waardoor de pomp droog komt te staan, stopt de pomp met pompen en voorkom je dat deze verbrandt. Zo heb je een aantal accessoires voor een pomp die erg nuttig en aan te raden zijn om te kopen.