Je huis inrichten. Hoe begin je?

      Geen reacties op Je huis inrichten. Hoe begin je?

Of je nu gaat verhuizen of net in een nieuwbouwwoning gaat wonen, je zult je woning moeten gaan inrichten. Het inrichten van je woning kan nogal wat werk zijn, waardoor het handig is om alles op een rijtje te hebben en zodat je niet door de bomen het bos niet meer ziet.

Smaak

Je woning inrichten is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Of je het nou echt niet weet of je wil gewoon eens kijken hoe je jouw smaak kan plaatsen en welke stijl hierbij hoort, is het altijd handig om sowieso eerst inspiratie op te doen. Je kunt ook je smaak aangeven bij een woonwinkel. Zij kunnen je helpen met het vinden van de beste meubels, verf of laminaat.

Doe inspiratie op

Je moet verschillende dingen doen: eventueel verbouwen, je muren verven, laminaat kopen, meubels kopen en vervolgens alles nog inrichten naar wens. Het is begrijpelijk dat het niet altijd even makkelijk is. Doe in eerste instantie daarom inspiratie op. Dit kan via het internet door blogs te lezen, afbeeldingen te bekijken van je droominterieur en video’s te bekijken.

Aan de slag

Wanneer je weet wat je smaak is en weet hoe je je woning wil gaan inrichten, dan is het natuurlijk de hoogste tijd om er ook mee aan de slag te gaan! Bedenk goed wat je eerst wil gaan doen en maak een stappenplan. Begin simpel en kijk wat het makkelijkste is om te doen. Dit zijn bijvoorbeeld de muren stucen en verven en het plaatsen van tapijt of je laat laminaat leggen. Houd niet alleen rekening met de kleuren die je wil gaan gebruiken voor de muren en de vloeren. De kleuren moeten ook terugkomen in de meubels, omdat het bij elkaar moet staan uiteraard!

Dan is de basis al goed en hoef je alleen nog maar de boel in te gaan richten. Er is niet één goede manier van inrichten of plaatsen van meubels. Maak het jezelf wel zo makkelijk mogelijk en gun jezelf de tijd ervoor. Probeer er dan ook voor te zorgen dat er genoeg tijd is om meubels te plaatsen. Het is makkelijker om stap voor stap alles in te richten, in plaats van dat je alle meubels al in je huis hebt staan en vervolgens nog moet gaan uitzoeken wat waar moet staan. Als je meer tijd hebt kun je het ook in rust doen en beter organiseren.