Hoe zorg je ervoor dat jouw tuin dé chillplek wordt?

Jouw tuin is een speciaal plekje voor jou. De plek waar je kan zitten om uit te rusten. Iedereen heeft een ander doel met zijn of haar tuin. Sommige mensen willen kunnen uitrusten in hun tuin, anderen willen kunnen ontspannen en weer anderen vinden het leuk om bezig te zijn in hun tuin. Hoe zorg je ervoor dat je tuin is ingericht voor een specifiek doel? Ben je op zoek naar inspiratie voor in je tuin? Lees dan snel verder.

Op zoek naar tuinmeubelen

Is jouw tuin toe aan een onderhoudsbeurt? Ga dan naar de website van Lukkes Outdoor. Hier vind je onder andere tuinmeubelen, loungesets, diningsets, tuintafels en ligbedden.

‘S winters in je tuin zitten

Met een warmtebron in de vorm van een vuurkorf of houtkachel kun je ook in de winter lekker buiten zitten. Daarvoor moet je jezelf warm wel warm aankleden en jezelf bedekken met een fleecedeken. Als het echt koud is kun je het beste beschut zitten. Zo blijft de warmte lekker hangen. Als je het overdekte gedeelte ook nog kan dichtdoen dan heb je in principe een tuinkamer. Veel frisse lucht is goed voor een mens. Mijd je tuin dus niet in de winter, maar probeer bij droog en rustig weer buiten (of in een deels afgesloten tuinkamer) te gaan zitten.

Fysiek en mentaal uitrusten met een jacuzzi

Wil jij de spa naar jou toe halen? Wil jij met je vrienden op vrijdagavond bubbels drinken? Waar beter dan in je eigen jacuzzi zou je bubbels kunnen drinken? Op niet veel plekken. Als je in een jacuzzi zit dan gaat je bloed sneller stromen door de warmte. Door een verbeterde bloedcirculatie krijgen je spieren meer zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd. Ben je een fanatiek sporter? In een jacuzzi herstellen je spieren sneller van blessures of overbelasting. Naast fysiek rust je ook mentaal uit van een jacuzzi. Zeker als je gebruik maakt van etherische oliën, deze zorgen voor een ontspannende werking voor de geest.

Actief bezig zijn in je tuin

Wil je het liefst bij mooi weer in je tuin bezig zijn? Ga dan houthakken, darten, tafelvoetballen, poolen of tafeltennissen. Je bent lekker fysiek bezig en ook nog eens dicht bij je douche!