Gras aanleggen in je tuin

      Geen reacties op Gras aanleggen in je tuin

Het maakt je tuin een stuk mooier: gras in je tuin. Gras maakt je tuin sneller een échte tuin. Naast bloemen, plantjes en tuinmeubelen, maar gras je tuin echt af. Afhankelijk van de grootte van het gras, moet je rekening houden met bepaald gereedschap of andere benodigdheden. Maar hoe moet je nu precies gras onderhouden en aanleggen? Gras kopen of aanleggen hoeft niet duur te zijn. Zo kun je goedkoop kunstgras scoren bij een kunstgras outlet en voor zaden en zoden voor echt gras kun je shoppen bij bijvoorbeeld een tuincentrum of online; voor ieder wat wils.

Soorten gras

Er zijn verschillende soorten gras die je kunt aanleggen voor in je tuin. De meest voorkomende grassoorten zijn Engels raaigras, roodzwenkgras en veldbeemdgras. Een keuze maken voor welk doel je het gras wil gebruiken is ook belangrijk. Je kunt gras gebruiken om er bijvoorbeeld op te voetballen of juist dat het netjes blijft en voor de sier is. Op hoofdlijnen kun je kiezen voor 3 manieren om een gazon of stukje gras aan te leggen. De eerste manier is relatief goedkoop, maar je hebt niet meteen resultaat. Dan hebben we het over zaaien. Er zijn daarnaast ook perioden in het jaar wanneer je het beste kunt zaaien, dit is net voor en net na de zomer. Waarom je niet direct resultaat ziet bij zaaien is dat het nog moet groeien. Na ongeveer 2 tot 4 weken kun je wel al een groen kleurtje te zien krijgen. De tweede manier om een gazon aan te leggen is door middel van zoden. Dit is, net zoals met zaaien, echt gras. Echter is het voordeel met zoden dat je niet hoeft te wachten met het zien van resultaat. In tegenstelling tot kunstgras is graszoden niet onderhoudsvrij. Naast deze grassoorten heb je natuurlijk ook kunstgras. Kunstgras is eenvoudig te plaatsen en hoeft niet te groeien voordat je ervan kunt genieten. Kunstgras is daarnaast ook nog eens fijn voor mensen die geen onderhoud willen hebben aan hun gazon. Je hebt meteen het resultaat wat je wil en dit blijft dan vervolgens ook nog eens precies zoals hoe je het kocht.

Gras (laten) aanleggen

Als je zelf gras of een gazon wil aanleggen, is het goed om hier eerst informatie over in te winnen. Dit kan via het internet door instructievideo’s te bekijken of je goed in te lezen op informatieve websites over gras en daarnaast kun je vaak ook bij het tuincentrum of tuinwebshop terecht waar je de benodigdheden voor het aanleggen van gras besteld. Specialisten kunnen je tips en advies geven over het aanleggen van een gazon. Mocht je er toch niet uitkomen of geen tijd hebben, dan kun je altijd ervoor kiezen om gras te laten aanleggen door professionals. Of dit nou kunstgras of echt gras (zoden en zaaien) is, het kan allemaal.