Gereedschap

      Geen reacties op Gereedschap

Bron: https://nlshop.se.com/

Meetgereedschap

Voordat je aan een ingrijpende renovatie begint, is het slim om wat meetgereedschap te kopen voor het verbouwen van je huis. Met meetgereedschap kan je tapeinden, sanitaire leidingen en elektriciteitskabels lokaliseren, maar ook hout en materialen afmeten.

Een pijp- en kabelzoeker

Waterleidingen en elektriciteitskabels zijn (hopelijk) binnen de muren aan het zicht onttrokken. Telkens wanneer je een muur door zaagt, boort of afbreekt, loop je het risico een van deze tegen te komen. Het doorsnijden van een waterleiding of een elektrische kabel kan je doe-het-zelf sessie snel veranderen in een dag uit de hel. Je loopt niet alleen het risico geschokt te worden, je zult ook de schade moeten herstellen. Om dit te voorkomen, investeer je in of huur je een pijp- en kabelzoeker.

Sloopgereedschap

Als je een serieuze verbouwing aan het doen bent, is de kans groot dat er wat sloop bij komt kijken. En voor sloop heb je meer nodig dan een hamer om de klus te klaren.

Hier zijn enkele eenvoudige sloopgereedschappen die je mogelijk nodig hebt:

  • Koevoet
  • Voorhamer
  • Sawzall
  • Spanningstester

Bij het afbreken van muren komt veel stof vrij. Het stof van sloopprojecten is meestal schadelijk om in te ademen. Dit betekent dat je ook een aantal ademhalingsmaskers nodig hebt.

Elektrisch gereedschap

Een veelgestelde vraag bij huiseigenaren die een verbouwing overwegen, is welk elektrisch gereedschap je nodig hebt. Als je over het juiste elektrische gereedschap beschikt, bespaar je tijd en kan je de klus klaren.

Maar elektrisch gereedschap kan prijzig zijn en niemand wil geld uitgeven aan iets dat ze niet nodig hebben.

Hier zijn een paar essentiële elektrische gereedschappen voor het verbouwen van huizen:

  • Een accuboormachine en bits
  • Een tafelzaag
  • Een lintzaag
  • Een spijkermaker
  • Een schuurmachine

Als je een grote verbouwing uitvoert, is de kans groot dat je deze allemaal nodig heeft. Vergeet daarnaast de kabelhaspel niet. Zonder de kabelhaspel kan je namelijk alleen de lengte van de snoer van het machine verplaatsen, met een kabelhaspel heb je meer bewegingsruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *