Een sfeervolle zitplek in je tuin

      Geen reacties op Een sfeervolle zitplek in je tuin

Zeker als het buiten lekker weer is, is in de tuin zitten erg fijn. Je dient dan natuurlijk wel te beschikken over een comfortabele zitplek. Misschien heb je er al eentje. In andere gevallen zul je een speciaal plekje hiervoor in moeten richten. Je wilt je natuurlijk wel volledig thuis voelen in je eigen tuin. Maar hoe creëer je het beste een sfeervolle zitplek? Hieronder vind je wat handige tips.

Maak een overdekte plek

Ook in de zomer kan het opeens gaan regenen. Om die reden is het goed om voor een overdekte plek te zorgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een houten overkapping (zoals die van Tuinhoutcentrale). Zo kan de regen je niet bereiken en zit je lekker droog.

Maak het comfortabel

Om volledig tot rust te kunnen komen zul je de zitplek moeten voorzien van een comfortabele bank. Vaak wordt er gekozen voor een heerlijke loungebank, zodat je lekker weg kunt zakken met een heerlijke cocktail. Uiteraard mogen ook mooie kussentjes niet ontbreken.

Zorg voor sfeerverlichting

Een zitplek in de tuin is niet compleet zonder mooie sfeerverlichting. Zo voorzie je de plek niet alleen van functioneel licht waardoor je je boek beter kunt zien; je maakt je tuin er ook nog eens sfeervoller door. Wil je daarnaast ook genoeg warmte op je zitplek? Dan is het verstandig om een goede terraswarmer aan te schaffen.

Kies de juiste decoratie

Decoratie is naast licht ook ontzettend van belang om een goede sfeer mee neer te zetten. Er zijn veel opties waar je uit kunt kiezen, denk bijvoorbeeld aan speciale kaarsjes voor buiten of aan een schilderij dat je aan de schutting kunt hangen. Zorg ervoor dat alles één geheel is, op die manier wordt dit fijne plekje in je tuin nóg sfeervoller en zul je je er al gauw thuis in voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *