Drie verschillende soorten vloeren onder de loep

Een vloer kan de ruimte maken of breken. De vloer moet namelijk passend zijn bij de ruimte maar ook bij het interieur. Vaak heeft men in de badkamer en woonkamer niet dezelfde stijl en dus ook niet dezelfde soort vloer. Er zijn verschillende soorten vloeren te vinden voor binnenshuis. In dit artikel benoem ik de drie meest voorkomende.  

Het laminaat

De meest populaire vloersoort op dit moment is laminaat. Je hebt verschillende soorten laminaat qua kleur, qua maat, maar ook manier van leggen. Wist je dat laminaat vloeren eigenlijk uit vier lagen bestaan. Je hebt namelijk de onderste laag dat is de balans laag, daarnaast zit er ook een kernlaag, een decoratieve laag en tot slot de bovenlaag. De decoratieve laag zorgt samen met de bovenlaag ervoor hoe goed het laminaat eruit ziet.

De keramische vloer

Naast laminaat wordt een keramische vloer ook steeds populairder, niet alleen omdat het een sterke en stevig vloer is, maar juist om hoe makkelijk het schoon te maken is. Een keramische vloer past bij zowel iedereen zijn interieur. Je hebt verschillende maten vloertegels, zoals een vloertegel 80×80. Bij ceramicavloeren vind je diverse soorten tegels van klein naar groot. 

Vloerbedekking

Een iets minder populaire vloer is de vloerbedekking. Ondanks dat die minder populair is heeft die wel verschillende voordelen. Het tapijt is zacht en zorgt voor een warme sfeer. Je hebt verschillende soorten tapijten, in diverse kleuren en in diverse maten. Met vloerbedekking in huis kan het lastig zijn. Helaas is er wel een klein nadeel aan de vloerbedekking waarom die niet voor iedereen geschikt is. Het tapijt is niet alleen een bron van viezigheid, maar is ook moeilijk schoon te krijgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *