De voordelen van een kantoorplant

Groen is de nieuwste trend op het gebied van kantoorinrichting en employer branding. Steeds meer bedrijven erkennen de voordelen van een kantoorplant en nemen aspecten van biophilic design over – het concept van het verbinden van door mensen gemaakte ruimtes met onze natuurlijke omgeving. Een mooie ruimte creëren waar mensen willen werken is reden genoeg. Maar planten zijn niet alleen een esthetisch kenmerk – van stressvermindering tot een betere luchtkwaliteit, een vleugje natuur binnenshuis brengen heeft een indrukwekkend scala aan effecten. Hier leest u hoe groener kantoor jouw werkplek kan laten floreren.

kantoorplant verhoogt de productiviteit

In termen van kantoorinrichting: “soms is minder gewoon minder”. Onderzoek toont aan dat planten een meetbare impact hebben op de productiviteit, waardoor de filosofie dat ‘slanke’ werkplekken beter zijn, teniet wordt gedaan. Door de kantoorplant te introduceren in uitgeklede kantoorruimtes, steeg de productiviteit met 15%. Je hebt geen bos nodig om van deze voordelen te profiteren. Slechts één fabriek per vierkante meter verbeterde de prestaties van de medewerkers aanzienlijk op een aantal basistests. Als iedereen één plant vanaf zijn bureau kan zien, zijn werknemers beter betrokken bij hun omgeving en werken ze effectiever.

Een kantoorplant verbetert de luchtkwaliteit

Vul jouw kantoor met kamerplanten die de lucht verbeteren en je zult een impact zien op de prestaties en het welzijn van uw medewerkers. Luchtvervuiling is ongelooflijk schadelijk voor onze hersenen en zorgt er zelfs voor dat de productiviteit daalt. Voeg een vleugje groen toe en u heeft gezondere, productievere medewerkers. Energiebesparende maatregelen leiden er vaak toe dat kantoorruimten slecht geventileerd worden. Terwijl werknemers uitademen, hopen zich hogere concentraties kooldioxide op in de lucht. Een studie vond “dramatische verminderingen” in cognitief functioneren en besluitvormingsvermogen wanneer werknemers werden blootgesteld aan hoge niveaus van CO2. Een betere luchtkwaliteit op kantoor betekent gezondere medewerkers. Uit een rapport van Wageningen University & Research blijkt dat mensen van wie de werkplek is voorzien van planten zich minder vaak ziek melden (afname van 36% naar 16%). Dus als je planten gebruikt die de luchtkwaliteit op de werkplek verbeteren, blijf je zowel gezond als gefocust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *