Bouwwerkzaamheden? Huur enkele forse afvalcontainers!

Ben je de eigenaar van een organisatie in de bouwsector? Of maak je binnenkort je entree in de installatiebusiness en komen straks bij jouw werkzaamheden vaak grote hoeveelheden afval vrij? Dan zul je vast al eens hebben gepeinsd over hoe je dan al het afval gaat afvoeren. Ook bedrijven die met grote magazijnen werken komen dit vraagstuk vaak tegen. In de meeste van deze situaties is het ’t verstandigst een of meerdere afvalcontainers te huren. Meerdere containers kunnen nodig zijn wanneer er sprake is van verschillende soorten afval. Afval wordt dan dus gelijk bij de bron netjes gescheiden. Als je verwacht echt forse afvalhoeveelheden te gaan krijgen, dan is het aan te raden voor een grote container te gaan. Een 40m3 container is bij toonaangevende verhuurders doorgaans de uiterste optie.

40m3 container

Een besparing van tijd en kosten

Dat je tijdens en direct na bouwwerkzaamheden gelijk je afval kwijt kunt in afvalcontainers, dat is natuurlijk prettig werken. Maar behalve dat levert deze werkwijze heel concrete voordelen op. Bedenk je namelijk eens hoe veel tijd het je medewerkers zou kosten om al het ontstane afval steeds naar de vuilstort te brengen. Het afval zal dan normaliter in een aanhangwagen worden verzameld. Dit moet netjes gebeuren, want tijdens het rijden mag er natuurlijk niets uit vallen. Vervolgens moet op de stort alles netjes in de juiste afvalcontainers worden gegooid. Een tijdrovend proces, en dus erg kostbaar. Bovendien is het zonde om je medewerkers daarop in te zetten, want als het goed is zijn zij juist goed in andere dingen. 

40m3 container

Vergunning nodig? Even checken!

Als je een afvalcontainer van 40 kuub wilt huren, dan is het mogelijk dat je hiervoor een vergunning nodig hebt. Per gemeente kan dit verschillen. Check dus voor de zekerheid of je deze vergunning moet hebben voordat je een afvalcontainer van deze grootte huurt.