Alternatieven voor een centrale verwarming

      Geen reacties op Alternatieven voor een centrale verwarming

Een (centrale) verwarming is natuurlijk heerlijk om aan te zetten wanneer je het koud hebt in huis of als er zich koude dagen voordoen. Echter is dit niet gratis. Sterker nog: het kan voor een torenhoge energierekening zorgen. Omdat je het niet koud wil hebben en ook graag niet veel wil betalen, hebben we een aantal alternatieven voor de verwarming voor je op een rijtje gezet.

Gashaard

Een gashaard is een zeer goed alternatief voor de centrale verwarming. Het verwarmt je woonkamer goed en daarnaast heeft het niet veel onderhoud nodig. Slechts jaarlijks een keer de binnenkant vrijmaken van stof is al voldoende. Erg handig dus! Daarnaast is het ook gebruiksvriendelijk, omdat je hem op afstand kunt aan- en uitzetten.

Houtkachel

Een houtkachel aanzetten is een slimme zet in tegenstelling tot het aanzetten van de centrale verwarming. Het kan je namelijk behoorlijk veel geld besparen! Je plaatst hout in de kachel en steekt het aan. Hierdoor zal je het niet alleen warm krijgen, maar daarnaast kun je ook genieten van het knisperende hout. Het is dus niet alleen een goed alternatief voor de verwarming, maar het is ook een veel leukere manier om je huis te verwarmen doordat het zo’n enorme sfeermaker is.

Pelletketel

Een pelletketel is een andere vorm van verwarming. Een pelletketel produceert warmte door de verbranding van houtpellets in plaats van gas. De investering verdient zich op termijn terug, omdat het gehele huis verwarmt kan worden en goedkoper is dan een CV-ketel.

Tuinhaarden

Naast het produceren van warmte binnen in huis, kun je natuurlijk ook buiten -bijvoorbeeld in je tuin- warmte produceren. Dit kan dan ook zeker, met een tuinhaard. Een tuinhaard is een staande haard welke bestand is tegen vuur. Hierdoor kun je er een vuurtje mee ontwikkelen om het warm te krijgen in je tuin als het koud is. Tuinhaarden zijn een leuke toevoeging van je tuin en natuurlijk zijn ze ook nog eens zeer handig om op een relatief goedkope manier warmte te creëren als je in de kou zit en toch wil genieten van het buitenleven. Zo kun je het hele jaar gebruik blijven van je mooie tuin, in plaats van alleen in de zomer. Op die manier maak je gebruik van je tuin en wordt het juist een hele leuke plek om te ontspannen.