Alles dat je moet weten over veilig gebruik van trampolines

Wil je de tuin leuker maken voor de kinderen maar vind je een zwembad ingraven ook een beetje overdreven? Trampolines zijn dan de oplossing. Dit leuke speelgoed is vermakelijk voor jong en oud, en kun je in verschillende seizoenen gebruiken. Een trampoline in de tuin zal je kind erg blij maken maar geeft ze ook de mogelijkheid tot de nodige lichaamsbeweging. Wist je dat trampolinespringen namelijk heel goed is voor je conditie?

Veilig op de trampoline

Het is echter ook zo dat een trampoline veilig gebruikt moet worden om ongelukken te voorkomen. Daarvoor zijn een aantal dingen onmisbaar:

  • een net om de trampoline
  • uitleg over veilig gebruik
  • niet teveel mensen tegelijk op de trampoline

Als je deze dingen in het achterhoofd houdt dan is het geen probleem om een trampoline in huis te halen.

Trampolines

Een net eromheen

Je kunt een trampoline kopen zonder net eromheen. Wanneer je een heel klein exemplaar koopt dan is dat vaak geen probleem. Echter wil je in de tuin vaak graag een iets grotere trampoline. Dan kunnen immers ook meerdere kinderen tegelijk er mee spelen. Hoe groter de trampoline hoe hoger de sprongen die ze kunnen maken. Daar is dat net om de trampoline dus voor. Als een kind tijdens de sprong de controle verliest vallen ze niet van de trampoline af maar juist tegen het net aan. Dat is een stuk veiliger voor iedereen. 

Veilig gebruiken

Het is daarnaast belangrijk dat je kinderen altijd uitlegt hoe ze een trampoline  veilig moeten gebruiken. Een onderdeel daarvan is dat ze niet met meer dan twee tegelijk op de trampoline mogen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *