4 tegelsoorten die erg populair zijn

      Geen reacties op 4 tegelsoorten die erg populair zijn

Ga je binnenkort je tuin betegelen? Maar ben je nog niet helemaal uit welke soort MBI tegels je wilt in je tuin? Lees hier meer over sierbestrating, keramische tuintegels, Geoceramica en Basic steen. 4 soorten mbi tegels die vandaag de dag toonaangevend zijn in de bestratingswereld. Loop 10 willekeurige tuindeuren naar binnen in Nederland en je vindt geheid één van bovengenoemde tegels.

Kenmerken van keramische tuintegels

Deze tegels bestaan uit verschillende keramische lagen. Deze lagen zijn opgebouwd uit zand, klei en andere bestanddelen. Keramische tegels zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. De tegels kunnen tegen een stootje. Er zijn diverse soorten keramische tegels. De meest voorkomende soorten zijn: de splijttegel, DHG tegels, Porcellanato tegels, terracottategels, volkeramische tegels, faience en monocuissontegels. Deze tegels zijn allemaal onderhoudsvriendelijk en blijven heel lang in topconditie.

Kenmerken verschillende soorten sierbestrating

De 3 bekendste soorten sierbestrating zijn: gebakken, natuursteen en beton. Gebakken sierbestrating is gemaakt van klei. De klei is zoals de naam al doet vermoeden, gebakken is in de oven. Gebakken bestrating is een natuurlijk, duurzaam en vorstbestendig. Betonnen bestrating is een mengelmoes van zand, cement en grind. Vaak is betonnen goedkoper dan gebakken. Betonnen sierbestrating is niet heel duur en heeft een strakke uitstraling. Natuursteen is duur, natuurlijk en vorstbestendig.

Kenmerken van Geoceramica

Geoceramica tegels hebben een uniek tweelaags-systeem met een mooie keramische toplaag. De stenen hebben weinig onderhoud nodig. Bij Geoceramica tegels hoef je niet bang te zijn dat er vlekken op de tegels komen. De tegels zijn namelijk vlekbestendig. GeoCeramica tegels zijn geschikt voor elke ondergrond. De tegels hebben een sterke onderlaag en hebben een hoge stroefheid. Geoceramica tegels hebben goede drainerende eigenschappen.

Kenmerken verschillende soorten basic steen

Er zijn verschillende soorten basic stenen. We lichten er hier 2 soorten uit: klinkers en trommelstenen. Deze tegels zijn niet duur en van goede kwaliteit. Er zijn 3 verschillende soorten klinkers: gebakken, betonnen en keramisch. Trommelstenen zijn perfect om te gebruiken voor een looppad of voor een volledig terras. De stenen zijn van topkwaliteit en onderhoudsvriendelijk.